Blog

AKUSTIČNO ZASTAKLJIVANJE

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zagađenje bukom je ozbiljan problem, posebno kada se živi u područiju sa visokim nivoima vazdušnog saobraćaja ili prometnih puteva. Previše buke može biti štetno za zdravlje i dovodi do povećananog stresa, do poremećenog sna i može ometati učenje i koncentraciju. Akustično izolaciono zastakljivanje može pomoći da se buka zadrži van, tako da možete uživati u svom životnom prostoru u miru i tišini.

Zaštita od buke

Nivo buke se meri u decibelima (dB). Udoban nivo zvuka je oko 35 dB danju a noću 30dB. Akustično izolacijsko staklo posebno je efikasano u zgradama u blizini glavne ulice, gradskog saobraćaja železničkh stanicama i aerodroma.

Akustična stakla u okviru dvostruko zastakljene jedinice sadrže poseban međusloj koji deluje kao jezgro za prigušenje i sprečava zvučnu frekvenciju da vibrira od jednog prozorskog stakla na drugo. Ovo jezgro upija i slabi zvučnu energiju, pomažući da staklo deluje kao barijera za buku. Ovaj plastičan međusloj takođe pruža i dodatnu sigurnost laminiranog stakla.

Prednosti akustičnog zastakljivanja

Zvučna izolacija je vrlo važna da bi se stvorio prostor u kojem zvuk ne ometa koncentraciju i ne stvara dodatni stres. Nakon radnog mesta, u kući možete da stvorite svoj radni prostor, uz razuman nivo buke. Svima nam je potreban miran prostor, ambijent na koji manje može da utiče spoljno okruženje. Uz pomoć ovakvog stakla, na primer, možete da smanjite uticaj buke na krovu tokom kiše.

Akustično staklo može se kombinovati sa mnogim drugim multi-funkcionalnim ostakljenjima kao što su toplotna izolacija, solarna kontrola i dekorativna stakla.

Akustična jedinica može da sadrži više stakala, od obojenog stakla do klasičnog, koji vrše kontrolu sunčevog zračenja. Akustično izolaciono staklo može da bude urađeno u različitim bojama. Ono može biti reflektivno ili ornament - dekorativno staklo. Akustične jedinice pružaju i kvalitetnu toplotnu izolaciju. Aluminijumski prozori i vrata pružaju toplotnu i zvučnu izolaciju pa tako oni zavise od termoizolacionog stakla koje je ugrađeno u njih.

POZOVITE

+381 11 751 00 65

+381 11 630 23 22

+381 63 27 22 77

promaxteam2006@gmail.com

office@promaxteam.rs

Milice Srpkinje 13, Beograd

 

O NAMA

Od 2006. godine se bavimo proizvodnjom, prodajom i montažom stolarije. Krajnji cilj nam je zadovoljan klijent i to je nešto što pokreće ovu firmu.