Blog

PREDNOSTI - PVC STOLARIJA

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Ken Miler, bivši predsednik udruženja graditelja u Velikoj Britaniji je rekao: „Aluminijumski prozori i vrata nisu najbolji materijal koji se može koristiti za termičku efikasnost. Drvo je mnogo bolji izolator i čuvar toplote, ali je drvo većinom preskupo. PVC stolarija se danas koristi u 80% slučajeva i do tog broja se došlo tokom proteklih 40 godina. PVC je dugotrajan, može se reciklirati i ne potrebuje posebno održavanje.“

Promena u upotrebi materijala za vrata i prozore je glavna tema na tržištu poslednje dve decenije. 1995. godine PVC stolarija je brojala ukupno 16% prozora u novim domaćinstvima, da bi do 1998. ovaj broj porastao na čak 35%. Danas čak 80% domova ima ugrađenu PVC stolariju. Pitate se zašto? Upravo zbog činjenice da je PVC stolarija superiorna u odnosu na druge materijale i da poseduje veliki broj drugih benefita o kojima možete više pročitati ispod.

PVC prozori i vrata

Energetski efikasni – PVC prozori i vrata su odlični čuvari toplotne energije. U odnosu na aluminijumske prozore i vrata PVC stolarija sačuva tokom zime 28% više toplote!

Prijatelji prirode – Napravljeni su od ekološkog materijala što znači da ne zagađuju životnu sredinu. PVC profili mogu biti reciklirani i ponovo korišćeni.

Niski troškovi održavanja – Za razliku od drvenih prozora i vrata kojima je potrebno povremeno održavanja i ulaganje, kod PVC stolarije to nije slučaj.

Smanjena kondenzacija – Kondenzacija je prouzrokovana susretanjem vlažnog vazduha toplije temperature i hladnih površina. Jedna od korisnih stvari PVC-a jeste i prednost u ovoj oblasti smanjene kondenzacije.

Nepromočivost – Za razliku od aluminijumske i posebno drvene stolarije, PVC je i nakon dugo vremena u istom stanju koje ne dozvoljava pojavu nikakvih šupljina. Drvena stolarija se godinama polako troši i počinje da truli što nikako nije slučaj sa PVC-om.

Dugovečnost – Činjenica je da su neki PVC prozori koji su ugrađeni pre nekoliko decenija ipak popustili na svom kvalitetu pod uticajem spoljne svetlosti. Današnji PVC profili su rađeni tako da su izuzetno otporni na različite vremenske uslove i dugotrajne izloženosti jakoj sunčevoj svetlosti tako da je ovaj problem evolucijom PVC stolarije prirodno prevaziđen.

POZOVITE

+381 11 751 00 65

+381 11 630 23 22

+381 63 27 22 77

promaxteam2006@gmail.com

office@promaxteam.rs

Milice Srpkinje 13, Beograd

 

O NAMA

Od 2006. godine se bavimo proizvodnjom, prodajom i montažom stolarije. Krajnji cilj nam je zadovoljan klijent i to je nešto što pokreće ovu firmu.