Blog

5 PITANJA I ODGOVORA - PVC STOLARIJA

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Odabir novih PVC prozora i vrata jeste ozbiljna odluka i zahteva odgovore na mnoga pitanja pre nego sto je treba doneti. Ovde možete naći odgovore na pitanja o tome kakve je izdržljivosti PVC stolarija kada je u pitanju zvučna zaštita kao i zaštita od toplote i odgovore na još neka često postavljana pitanja u vezi PVC stolarije.

Kakvu zaštitu od buke pružaju PVC prozori?

Prijatni zvuk za ljude se kreće od 40dB do 45dB. PVC prozori omogućavaju smanjenje buke do 30dB, što je uporedivo sa malim šuštanjem lišća. Na primer nivo buke na prometnom autoputu je 85dB, a 50 metara blizu njega je 75dB. S obzirom na to da PVC prozori smanjuju buku za 30dB, u vašem stanu će biti podržan nivo zvuka komfora koji je 40-45dB.

Da li su PVC prozori hermetični?

PVC prozori jesu hermetični. Zaptivački materijal ovde igra veoma važnu ulogu kao i sama instalacija.

Da li PVC prozori sprečavanju prolazak toplog i hladnog vazduha?

Prozori i vrata odaju veći gubitak toplote nego zidovi, što je sasvim logično. Medjutim PVC prozori su efikasni u očuvanju toplog vazduha zimi i hladnog leti. Oni imaju snažan sistem zaptivanja. Da bi se izbegla kondenzacija na prozorima i zidovima, provetravanje je neophodno u slučaju velikih temperaturnih razlika unutra i spolja.

Koliko je PVC stolarija izdržljiva na toploti?

 Pojedini testovi sprovedeni na plastičnim prozorima u ekstremnim uslovima pokazali su da su ovakvi prozori izdržali pola sata na temperaturi +150°C, bez pucanja i bilo kakvih plikova.

Koliko godina je potrebno da prodje da biste zamenili PVC prozor?

Prema pojedinim istraživanjima PVC stolarija je sposobna da očuva svoje karakteristike čak do 50 godina.

POZOVITE

+381 11 751 00 65

+381 11 630 23 22

+381 63 27 22 77

promaxteam2006@gmail.com

office@promaxteam.rs

Milice Srpkinje 13, Beograd

 

O NAMA

Od 2006. godine se bavimo proizvodnjom, prodajom i montažom stolarije. Krajnji cilj nam je zadovoljan klijent i to je nešto što pokreće ovu firmu.